Nasi goście2

056278
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W poprzednim tygodniu
W tym miesiącu
W poprzednim miesiącu
Wszyscy goście
35
117
496
55073
1584
3036
56278

Twoje IP: 3.238.95.208
2021-09-17 05:09

Ciasto na karpia

Przepis pierwszy.


Kilogram mąki do panierowania,250g płatków owsianych,2kromki chleba tostowego,czosnek,margaryna, puszka kukurydzy i jakiś słodki płyn morze być melasa.

Przygotowanie;
mąkę, płatki,kukurydze najlepiej ją trochę posiekać,dwa rozgniecione ząbki czosnku i słodką ciecz wrzucamy do miski,dobrze wszystko mieszamy dodając wody aż masa będzie miała odpowiednią konsystencje.robimy dużą kule i dodajemy łyżkę margaryny i ugniatamy dopóki nie będzie miało tłustego płaszczyka chroniącego przed wodą.Z chleba odcinamy skórkę i moczymy w wodzie i wgniatamy w całą masę.

 

Przepis drugi.


Kilogram mąki do panierowania,trzy czerstwe bułki, margaryna,miód i puszka grochu.
Przygotowanie;
początek jest taki sam jak w przepisie pierwszym z tą różnicą że zamiast kukurydzy używamy grochu, a płatki zastępujemy bułkami,które wcześniej wrzucamy do wody i dajemy im dobrze nasiąknąć.Następnie dobrze je wyciskamy i dodajemy do masy.Dalej postępujemy jak w przepisie pierwszym. Do ciast możemy jeszcze dodać jakieś aromaty ale to już każdy z was sam oceni czy warto czy lepiej zostawić zapach naturalny.Ciasto można przez długi czas przechowywać w lodówce i mieć na kilka wypadów. Hak w całości oblepiamy ciastem formując kulkę o wielkości zależnej od rozmiaru haka.