Nasi goście2

059377
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W poprzednim tygodniu
W tym miesiącu
W poprzednim miesiącu
Wszyscy goście
16
95
334
58523
1711
2972
59377

Twoje IP: 3.235.179.111
2021-10-21 03:49

Kulki na leszcza

 

leszcz

 


Przepis 1

• Zetrzeć lub wycisnąć 3 ząbki czosnku
• Dodać go do 1 szklanki mąki
• Dodać do mieszaniny trochę oleju i\lub wody.
• Dokładnie wymieszać i sprawdzić czy da się uformować sprężyste kulki, jeżeli ciasto jest za suche dodać wody lub oleju, a jeżeli jest za mokre to dodajemy mąki
Kulek nie należy suszyć w piekarniku itp. Bo zbyt wysoka temp. Powoduje że mogą popękać. Najlepiej suszyć je w temp. pokojowej przez od kilkunastu do kilkudziesięciu godzin.

 

 

Przepis 2
• Ugniatamy bułkę z 1 łyżką anyżu, 1 łyżką cukru (najlepiej pudru)
• Ugniatamy dodając olej roślinny aż będzie można uformować sprężyste kulki.
Kulek nie należy suszyć w piekarniku itp. Bo zbyt wysoka temp. Powoduje że mogą popękać. Najlepiej suszyć je w temp. pokojowej przez od kilkunastu do kilkudziesięciu godzin.

 

Przepis 3

• Mieszamy 3 łyżeczki mąki pszennej 1 łyżeczkę mąki kukurydzianej i 1 łyżeczkę cukru pudru
• Do sklejenia składników można użyć oleju roślinnego lub w ostateczności wody.
• Dodajemy płyn aż z ciasta będzie można uzyskać sprężyste kulki.

Kulek nie należy suszyć w piekarniku itp. Bo zbyt wysoka temp. Powoduje że mogą popękać. Najlepiej suszyć je w temp. pokojowej przez od kilkunastu do kilkudziesięciu godzin.