Nasi goście2

022456
Dzisiaj
Wczoraj
W tym tygodniu
W poprzednim tygodniu
W tym miesiącu
W poprzednim miesiącu
Wszyscy goście
69
60
326
21729
1790
1214
22456

Twoje IP: 34.201.9.19
2020-10-31 18:03

Zanęty powierzchniowe



Przepis 1:
Składniki na 100% gotowej suchej zanęty należy dać :
• 50 % bułka tarta – bardzo drobne
• 50 % mąka kukurydziana
• Dodatki smakowo-zapachowe
• Olejek arakowy lub migdałowy

Sposób wykonania:
• Mieszamy ze sobą na sucho składniki dodajemy wody i mieszamy

Jeżeli łowimy na szybko płynącej wodzie można dodać trochę gliny lub piasku i kleju do zanęt ale należy uważać żeby nie przesadzić Zanętę najlepiej przygotować ok. pół godz. przed rozpoczęciem wędkowania.
Do zanęty można dodać atraktory jeżeli ktoś stwierdzi że zapach jest nieodpowiedni, jednak należy uważać  żeby zapach atraktora nie kłócił się z  naszą zanętą bo może to spowodować całkiem odwrotne skutki od zamierzonych (wiem coś o tym;-( )Jednak zachęcam do eksperymentowania czasami warto

 

 

Przepis 2:
Składniki na 100% gotowej suchej zanęty należy dać :
• 30% biszkopt – dobrze wyprażony i zmielony
• 30% mąka kukurydziana
• 25% bułka tarta – dobrze wyprażona i zmielona
• 10% siemię lniane – wyprażone i dobrze zmielone
• 5% kakao

Sposób wykonania :
• Mieszamy ze sobą na sucho składniki dodajemy wody i mieszamy

Jeżeli łowimy na szybko płynącej wodzie można dodać trochę gliny lub piasku i kleju do zanęt ale należy uważać żeby nie przesadzić Zanętę najlepiej przygotować ok. pół godz. przed rozpoczęciem wędkowania.