Pasta serowa

 

 

 

 

Przepis 1


Składniki:
• 7dkg sera pleśniowego
• Paczka konopi
• 1 porcja tartego parmezanu

 

Sposób wykonania:
• Ser rozgnieć w żaroodpornej miseczce po czym włóż do rozgrzanego piekarnika (ok. 100oC wystarczy) i poczekaj aż całkowicie się rozpuści.
• Wymieszaj ser z ziarnem konopi i łyżką parmezanu.
• Po wymieszaniu przełóż do pojemnika z szczelnym dekielkiem i pozostaw do zastygnięcia Nie wstawiaj do lodówki !!!
• Do pasty można dodać według uznania składniki koloryzujące i zapachowe.

 

 

 

Przepis 2

 


Utrzeć białego, dobrze wyschniętego sera, dodać łyżeczkę od herbaty miodu, pszennej mąki, łyżeczkę masła i tyle wody, aby móc ugnieść ciasto. Pasta ta stanowi dobrą przynętę na leszcze i karpie.

 

 

 

 

 

cofnij150