Kulki na lina

 

 

 

 

 

Przepis 1

 

Składniki:
Do około 0,5 litrowego naczynia wsypać:

- 3 łyżki mąki pszennej

-1 łyżkę mąki kukurydzianej

- 1 łyżkę cukru

Dodając krwi mieszać aż wytworzy się jednolita masa z której można uformować sprężyste kulki
Kulki nie należy suszyć w piekarniku itp. ponieważ zbyt wysoka temp powoduje ich pękanie. Najlepiej jest je pozostawić w temp. pokojowej na od kilku do kilkunastu godz.

 

 

 

 

 

Przepis 2

 

Składniki:
Wsypać do naczynia:

- 0,5 szklanki: puree ziemniaczanego

- 0,5 szklanki mąki żytniej

- 0,5 szklanki puree z bobu
- 0,5 wymieszać szklanki miodu z 3 łyżkami cukru

Wlać mieszaninę miodu z cukrem do papki z puree i mąki.
Wymieszać i sprawdzić czy da się uformować sprężyste kulki
Kulki nie należy suszyć w piekarniku itp. ponieważ zbyt wysoka temp powoduje ich pękanie. Najlepiej jest je pozostawić w temp. pokojowej na od kilku do kilkunastu godz.

 

 

 

 

Przepis 3

 

Składniki:

- 20dkg mielonego pelletu rybnego
- 20dkg mąki kukurydzianej
- 20dkg mąki sojowej
- 15dkg suszonych zmielonych czerwonych robaków ochotki
- 10dkg mąki pszennej
- 5dkg kazeiny
- 5dkg prażonych konopi
- 5dkg Unixa Sensans
- 8 średnich jaj

 

 

 

 

Przepis 3

 

Ciasto Uniwersalne na kulki

- 2 średnie ugotowane ziemniaki ugnieść z 1 żółtkiem
- dodać 1 łyżkę cukru pudru i 1 łyżkę mąki kukurydzianej
- dodać połowę namoczonej i odsączonej bułki
- całość wymieszać sprawdzając czy da się lepić z masy sprężystych kulek
- do ciasta można dodać składnik zapachowy.
Kulki nie należy suszyć w piekarniku itp. ponieważ zbyt wysoka temp powoduje ich pękanie. Najlepiej jest je pozostawić w temp pokojowej na od kilku do kilkunastu godz.

 

 

 

 

Przepis 4


Do około 0,5 litrowego naczynia wsypać 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżkę mąki kukurydzianej i 1 łyżkę cukru
Dodając krwi mieszać aż wytworzy się jednolita masa z której można uformować sprężyste kulki
Kulki nie należy suszyć w piekarniku itp. ponieważ zbyt wysoka temp powoduje ich pękanie. Najlepiej jest je pozostawić w temp pokojowej na od kilku do kilkunastu godz.

 

 

 

 

Przepis 5


Wsypać do naczynia 0,5 szklanki: puree ziemniaczanego, mąki żytniej i puree z bobu
Wymieszać ze sobą 0,5 szklanki miodu z 3 łyżkami cukru
Wlać mieszaninę miodu z cukrem do papki z puree i mąki.
Wymieszać i sprawdzić czy da się uformować sprężyste kulki
Kulki nie należy suszyć w piekarniku itp. ponieważ zbyt wysoka temp powoduje ich pękanie. Najlepiej jest je pozostawić w temp pokojowej na od kilku do kilkunastu godz.

 

 

 

cofnij150