- Odsłon: 32
Kulki roślinne
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Dodawać małe ilości wody i powoli, dokładnie wszystko mieszamy. Nie dodajemy za dużej ilości wody, żeby ciasto nie było wodniste i trudne w obróbce. Rolowanie wałków, a później kulek.
Kulki roślinne 1
30 dkg mąki kukurydzianej
20 dkg mąki pszennej
20 dkg kaszy manny
10 dkg kaszy kukurydzianej
10 dkg mąki ziemniaczanej
10 dkg mleka w proszku
aromat
Kulki roślinne 2
25 dkg mąki kukurydzianej
25 dkg mąki sojowej
25 dkg mąki pszennej (Tortowa)
10 dkg mąki ziemniaczanej
10 dkg mleka w proszku
5 dkg Robin Red
aromat: słodkie i owocowe)
Kulki roślinne 3
30 dkg kaszy manny
25 dkg mąki kukurydzianej
25 dkg mąki sojowej
10 dkg mleka w proszku
10 dkg mielonych konopi
aromat: czekolada, pomarańcza
Kulki roślinne 4
2 szklanki mąki kukurydzianej
0,5 szklanki mąki sojowej
1 szklanka mąki pszennej
0,5 szklanka kaszy manny
4 jaja
3 łyżki miodu
3 łyżki oleju
barwnik spożywczy
aromat
Kulki roślinne 5
0,5 kg mąki pszennej
0,5 kg mąki kukurydzianej
0,5 kg mleka w proszku
0,25 kg cukru
5 jajek
2 łyżki stołowe miodu lipowego
barwnik spozywczy żółty
aromat: olejek anyżowego
Kulki roślinne 6
0,5 kg mąki sojowej
0,5 kg maki kukurydzianej
0,5 kg kaszki manny
0,3 kg mleka w proszku
1 łyżka stołowa soli
18 jajek
Kulki roślinne 7
20 dkg mąki sojowej
40 dkg mąki kukurydzianej
40 dkg kaszy manny
10 ml koncentratu Van den Eynde
Kulki roślinne 8
0,5 szklanki mleka w proszku
0,5 szklanki soi proteinowej
łyżka mąki sojowej
łyżka mąki kukurydzianej
3 łyżki oleju słonecznikowego
12 jaj
barwnik żółty lub zielony
miód
Kulki roślinne 9
dwie szklanki mąki kukurydzianej
dwie szklanki mleka w proszku
szklanka mąki pszennej
szklanka kaszy manny
siedem jajek
dwie łyżki miodu
dwie łyżki oleju jadalnego
barwnik spożywczy
aromat
Kulki roślinne 10
1 kg mąki kukurydzianej
1 kg kaszy manny
1 kg mąki sojowej
35 ml Scopexu Roda Hutchinsona
40 ml oleju słonecznikowego
30 jajek
barwnik (dowolny)