Zanęty na liny i karasie

 

 

 

Przepis 1

 

- 2 części ziemniaki gotowane
- 1 części bułka tarta
- 1 części kasza kukurydziana
- 1 część otręby
- 0.5 części słonecznik
- 0.3 części cukru
- Zapach: miód, karmel lub nostrzyk

 

Sposób wykonania:
Składniki mieszamy ze sobą na sucho, dodajemy wody i mieszamy.
Jeżeli łowimy na szybko płynącej wodzie można dodać trochę gliny lub piasku i kleju do zanęt ale należy uważać żeby nie przesadzić. Zanętę najlepiej przygotować ok. pół godz. przed rozpoczęciem wędkowania.

 

 

 

 

Przepis 2

 

- 1 część bułka tarta
- 1 część gruba kasza kukurydziana lub drobna kukurydza
- 1 część pokruszone wafle
- 0.5 części mielony arachid
- 0.5 części pokrojonych czerwonych robaków
- Trochę sproszkowanego karmelu

 

Sposób wykonania:
Składniki mieszamy ze sobą na sucho, dodajemy wody i mieszamy.
Jeżeli łowimy na szybko płynącej wodzie można dodać trochę gliny lub piasku i kleju do zanęt ale należy uważać żeby nie przesadzić. Zanętę najlepiej przygotować ok. pół godz. przed rozpoczęciem wędkowania.

 

 

 

 

cofnij150