Gulaszówka

 

mieso gulaszowe

 

Wołowina gulaszowa to odkrycie lat dziewięćdziesiątych. Na tę właśnie przynętę złowiono bardzo wiele rekordowych ryb. Sekret polega na tym, by ją bardzo drobno zemleć, a na haczyk zakładać malutkie kawałki, wielkości białego robaka. Jeżeli jako przynęty używasz białych robaków, spróbuj stosować je na przemian z mięsem na gulasz - dzięki temu będziesz łowił większe ryby.
Można również łowić na świeże paski mięsa wołowego wielkości 2 na 2 cm. Jeśli mięso się odbarwi poprzez dłuższy pobyt w wodzie należy je wymienić na świeży kawałek. Mięso dobre efekty daje szczególnie w metodzie podlodowej.

 

Wyszukane w Internecie informacje o łowieni na wołowinę:
- Jeśli chodzi o wołowinę to łowiłem pod lodem płocie - brań mało bo kawałki były "selektywne" ale jak już było branie to płoć przyzoita.

 

 

cofnij150