- Odsłon: 40
Mięso wołowe
Nie przerośnięte mięso wołowe (polędwica, ogon) kroimy na paseczki o wymiarach 1,5 - 2 cm, a następnie paseczki o wymiarach 1,5 - 2 mm, pocięte paseczki przypominają one larwy ochotek.
Świeżo pocięte paseczki nęcą ryby swoja barwą i specyficznym smakiem.
Wołowina gulaszowa to odkrycie lat dziewięćdziesiątych. Na tę właśnie przynętę złowiono bardzo wiele rekordowych ryb.
Sekret polega na tym, by ją bardzo drobno zemleć, a na haczyk zakładać malutkie kawałki, wielkości białego robaka.
Wołowina gulaszowa to odkrycie lat dziewięćdziesiątych.
Na tę właśnie przynętę złowiono bardzo wiele rekordowych ryb.
Sekret polega na tym, by ją bardzo drobno zemleć, a na haczyk zakładać malutkie kawałki, wielkości białego robaka.
Jeżeli jako przynęty używasz białych robaków, spróbuj stosować je na przemian z mięsem na gulasz - dzięki temu będziesz łowił większe ryby.
Łowi się tymi samymi metodami jak przy stosowaniu ochotek.
Efekty połowów są nieco gorsze niż przy oryginalnej przynęcie.
Gdy mięso traci barwę wymieniamy na nowe.